Historie

Het bedrijf is op 1 oktober 1970 opgericht door Jan Eggens en is vanaf het begin gevestigd in Assen. Begonnen aan de Venestraat, daarna aan het Stationsplein en sinds 1980 aan de Zeilmakerstraat 19 op het bedrijventerrein Marsdijk.

Een mooie en makkelijk te bereiken locatie.

Sindsdien is Eggens Motorenrevisie een begrip in Assen en is er in de afgelopen 45 jaar een enorme vakkennis opgebouwd.

Eggens Motorenrevisie is ontstaan uit een van oorsprong andere revisie, namelijk die van rem- en koppelingsdelen. In 1995 heeft dochter Marika deze tak op zich genomen en in het jaar 2000 heeft zij met haar man Thijs het volledige revisiebedrijf overgenomen.

 

In 1980 werd de revisielijn opgezet, voortkomend uit de hobby van Jan Eggens, motorcoureur in de klasse 125cc wegraceklasse. Hij begon pas op 34-jarige leeftijd met de professionele racerij, maar behaalde ondanks zijn gevorderde leeftijd toch goede resultaten. Al snel ontwikkelde, tekende en bouwde hij eigenhandig een eigen motorblok, de zogenaamde tandem-twin, die hij als naam EGA (EGgens Assen) gaf.

Vanaf 1981 werden onder diverse coureurs Grand Prix gereden met als beste resultaat een 6e plaats in Hockenheim.

In 1985 behaalde Jan Eggens zelf met deze motor de 12e plaats tijdens de TT en was daarmee beste Nederlander, evenals een jaar later waarin hij 15e werd tijdens de TT en Nederlands kampioen.

Mede dankzij zijn bekendheid vanwege zijn grote kwaliteiten op technisch gebied is Eggens Motorenrevisie nog steeds een bloeiend bedrijf.